De 10 första grödorna att satsa på

Det här inlägget innehåller sk. affiliate annonslänkar.

Det här inlägget innehåller sk. affiliate annonslänkar.

Dags att bli lite mer självhushållande med frukt och grönt? Här är de första 10 grödorna du ska satsa på för att få en trevlig grönsaksodling hemma. Vare sig du odlar i trädgård, på balkong eller i krukor inomhus så är de här grödorna en bra start. Många tror att bara för att de bor inne i stan så går det inte att odla sina egna grönsaker. Så är det verkligen inte. Det finns massor man kan göra även utan minsta kvadratmeter gräs och än mindre trädgårdsland. Om du så bor mitt inne i stan. Läs mer om det i vårt inlägg Självhushåll inne i stan. 

För dig som insett att du kan, men är osäker på vad du ska odla finns nedan en lista över 10 grödor som är tacksamma och ganska så enkla att odla. En bra start, eller tillräckligt  även för ett ess på självhushåll. Håll till godo. 

Under länkarna finns mer information om hur du odlar just dessa grödor

1. Morötter

2. Tomater

3. Potatis

4. Rödbetor

5. Grönsallad - ruccolasallad, bladsallad

6. Chili

7. Rädisor

8. Paprika

9. Gröna Kryddor – basilika, persilja, mynta

10. Lök

 

Oavsett om du sätter igång med alla eller bara en handfull av dessa så har du snart grödor så att du kan göra en fantastisk egen sallad.

Du kan också göra det riktigt enkelt och köpa ett startpaket med fröer för de enklaste grödorna. Som den här. Med den kommer du igång med en liten basträdgård. Vilket kan vara smart i början för att ta reda på om det här med odling ens är din grej. Här kan du läsa om hur du gör det möjligt med självhushåll trots att du bor inne i stan. Det finns ingen ursäkt. Man måste bara sätta sin nivå. 

SHH 10 grödor.png