TOMATSKÖRD

Tomater är en fantastisk grönsak att odla och vara självhushållande med. Den är dyr i butik och smakar dessutom ljuvligt att odla hemma. Är du kanske också en som gillar lite mer exotiska tomatsorter så finns mycket att tjäna på att odla egna, då de kostar en mindre förmögenhet i butik.

Få saker slår den fantastiska känslan av rikedom när man får odla sina egna tomater. Om du har en stor skörd så är vårt bästa tips att koka rikligt med tomatsås. Den är så otroligt allround och användbar. I pastasåser, på pizzan, i grytor osv.

Torkade tomater är också en av våra favoriter. Att ha i en burk på kryddhyllan och krossa ner i alla möjliga rätter. Eller varför inte konservera egna krossade tomater? Här nedan finner du bra tips på vad du kan göra med din tomatskörd för att få den att hålla sig till nästa säsong.

 

tomatoes-2670975_1920.jpg

FRYSVÄNLIG Tomatsås

Om du tänker efter så ingår tomatsås i väldigt många rätter vi äter och lager. Det är ofta krossade tomater eller tomatpuré är en del vid vår matlagning. Den här såsen lämpar sig bra till de flest rätter och är en fantastisk bas att ha redo i frysen. 

tomatoes-2500819_1920.jpg

ROSTADE TOMATER

Rostade tomater är en god och smakrik krydda som du kan ha på bordet för att strö direkt på tallriken, eller vid spisen för att höja smaken i det du lagar. 

chili-1670269_1920.jpg

krydda av TOMATskal

Vissa recept kräver att man skålla sina tomater så att skalet släpper. Om du får skal över så släng det inte. Här kan du läsa om fina användningsområden för tomatskal.